Weldadig oord – All-in-weekendarrangementen

Met de weekendarrangementen van Camping Zonnekamp komt u even heerlijk op adem. Even lekker een weekend er tussenuit in eigen land.

Wij bieden twee Weldadig oord arrangementen aan. Het Kolonie erfgoed weekend neemt je even mee terug in de tijd. En boek je het verwenweekend dan geniet je van een heerlijk weekendje welness in je eigen sauna chalet, dé ultieme kans om even helemaal niks te doen. 

U kunt deze arrangementen natuurlijk boeken met gebruik van uw eigen tent, camper of tourcaravan, maar ook in één van de comfortabele verhuurchalets van camping Zonnekamp. Dat is lekker luxe en maakt het nóg gemakkelijker.

Kolonie-Erfgoed-Weekend even terug in de tijd.

Een gevarieerd  en actief arrangement met een wandelroute en een bezoek aan het museum de proefkolonie in Frederiksoord . Dit arrangement is een echte aanrader! Maak op een luchtige manier kennis met de historie van Zorgvlied en de Drentse cultuur en historie. Met de horecabon van € 20,= kunt u na uw wandeling in ons eetcafé even heerlijk genieten van koffie met gebak of een andere lekkernij.

Tijdens uw verblijf gaat u even terug naar het jaar 1818 en beleeft het verhaal Johannes van den Bosch. Deze generaal had een uniek plan en ontwikkelde de Koloniën van Weldadigheid, waar paupers uit de steden een nieuwe toekomst vonden. In het museum de proefkolonie Frederiksoord, maakt u een multimediale tijdreis. En ontdekt de oorsprong van onze verzorgingsstaat en stapt binnen in de stadse achterbuurten van toen : ruik de armoede en voel de ellende. Bekijk de film die laat zien hoe de eerste kolonisten na een zware reis arriveren in hun nieuwe paradijs. Ontdek ook in het museum wat er terecht  komt van de ambities van Van den Bosch.

De historie van Zorgvlied is nauw verweven met die van de Maatschappij van Weldadigheid en tijdens de historische wandeling in en om Zorgvlied komt u erachter dat ook dit kleine dorpje een grootse geschiedenis heeft. 

 

 

Dit arrangement omvat:

  • Horecabon van € 20,=, te besteden in ons eetcafé.
  • Historische wandelroute in en om Zorgvlied van ± 5 km.
  • Entree voor het museum de proefkolonie in Frederiksoord.
  • Uitcheck tot 20.00 uur op een kampeerplaats. 

Reserveer hier uw arrangement

Welness-Verwen-Weekend met ontbijtmand.

Camping in Drenthe - kamperen in het Drents-Friese Wold.

Wat kan kamperen toch heerlijk zijn!

Vrijdag
Op dag van aankomst ontvangt u op de receptie  een horecabon t.w.v. € 20,=.
En treft in het chalet opgemaakte bedden aan. 

Zaterdag
Kunt u de krant in ’t Boskefé Kobus afhalen.

Zondag
Lekker wakker worden en genieten van een goed gevulde ontbijtmand, die bezorgt wordt.

Dit arrangement omvat: 

  • Opgemaakte bedden bij aankomst.
  • Horecabon van € 20,= te besteden in ons eetcafé.
  • Ochtendkrant op de zaterdag.
  • Een goed gevulde ontbijtmand op zondagmorgen.
  • Uitcheck tot 20.00 uur op een kampeerplaats 

Reserveer hier uw arrangement