Hoe is het allemaal begonnen?

1951
Welnu, in 1951 kocht familie Reinbergen op dit adres een oude boerderij. In 1956 vroeg een groep padvinders of ze op het land hun tenten mochten opslaan. Toen in de jaren zestig het fietspadennet in Drenthe werd aangelegd en de toeristen het kamperen ontdekten, werd er besloten om het boerenbedrijf langzaam te veranderen in camping. In 1973 werd de laatste koe verkocht en in 1980 werd het laatste land ingericht als camping.

Anno 2017 Camping Zonnekamp is nu uitermate geschikt voor gezinnen, rustzoekers en de actieve toerist. De camping is onderverdeeld in jaar-, seizoen- en toeristische kampeerplaatsen. En heb je geen eigen kampeermiddel en wil je toch graag genieten van het campingleven? Dan kan dat ook. Er zijn 3 moderne chalets in de verhuur. Twee ervan staan op een toeristisch veld en bieden de ideale mogelijkheid om met grotere groep, eventueel in combinatie met de kampeerplaatsen samen te kamperen. Hiervoor maken wij graag een prijs op maat.

De omgeving
Het Nationaal Park Drents-Friese Wold biedt fietsers en wandelaars volop mogelijkheden om het gebied te verkennen.Het fietspad grenzend aan de camping maakt deel uit van de Drents-Friese Wold route, deze leidt u door bos en over heide, zandverstuivingen en langs vennetjes en beekjes naar o.a. Diever, Vledder en Appelscha.
Bij Doldersum aan de Huenderweg staat een onbemand informatiecentrum en bevind zich een grote schaapskooi. Vanuit daar drijft de scheper zijn Schoonebeker heideschapen de heide op.
Een wandelroute met paarse paaltjes voert u door dit wandelgebied. Aan de rand van het Doldersummerveld, langs de wandelroute staat een uitkijktoren waarop u vooral in augustus als de heide bloeit een magnifiek uitzicht heeft over de grote heidevlakte.
Bij aankomst op de receptie ontvangt u een welkomsttas met daarin de natuurkrant en veel ander foldermateriaal. Tevens zijn er tal van fiets- en wandelroutes te koop.

Tot slot
In ‘t Boskefé Kobus heten wij u van harte welkom “veur een happien en een draankien”. Houdt u van een kaartje leggen, biljarten of gooit u graag een hengeltje uit, ook dan is camping Zonnekamp de vakantieplek bij uitstek. Tijdens het hoogseizoen organiseren we samen met het recreatieteam tal van leuke activiteiten voor zowel kinderen als ook voor de jeugd van vroeger. Verder is de hele camping is voorzien van draadloos internet. Een toegangscode hiervoor is op de receptie te koop.

Vanaf 1951 geldt: Camping Zonnekamp…, samen heerlijk genieten in een geweldige omgeving.