Appelscha

Appelscha

Dit mooie dorpje heeft ongeveer zon 45000 inwoners en een rijke geschiedenis.

In eeuwenoude documenten blijkt dat Appelscha vroeger eerst Appels werd genoemd.  Later is scha er aan toegevoegd, wat een verwijzing is naar het bos. Ongeveer rond 1450 werden er dijken aangelegd om het dorp te beschermen tegen het oprukkende moeras. Ongeveer 200 jaar later werd het dorp bedreigt door het oprukkende zand en hebben ze hiervoor is in 1881 het bos geplant om het zand tegen te houden. Tot er met aan de dag van vandaag hebben wij nog plezier van dit bos.

Het Nationaal park het Drents Friese Wold

Het Nationaal park het Drents Friese Wold een prachtig gebied voor echte natuurliefhebbers. Het één op na het grootste aan een gesloten natuurgebied met meertjes heide en zandverstuivingen die elkaar afwisselen. Het leuke bezoekerscentrum ‘Terwischa’. Met een goede parkeer gelegenheid. Dit is een goed startpunt voor veel fiets en wandel ruiterroutes maar ook mtb-routes.

In Appelscha bevind zich het hoogste punt van Friesland. De bosberg, met maar liefst een hoogte van 42,9 meter. Vroeger stond hier de brandtoren tegenwoordig is hij omgebouwd tot de uitkijk toren, de bosbergtoren.  Hier heeft u fraai uitzicht over het gebied. Met helder weer kan je vanaf hier zelf Groningen zien!

Trekpleister voor toeristen

Tegenwoordig is Appelscha een mooi toeristisch dorp. Rond de boerenstreek zitten meerdere gezellige restaurantjes en kroegen waar zomers veel gezelligheid plaats vind. Dit is niet alles wat je vind op de boerenstreek. Hier vind je ook veel georganiseerde activiteiten zoals markten, braderie maar ook de dolle nacht. Appelscha staan zoals eerder al vermeld, bekend om  zijn mooie fiets, wandel, ruiterroutes en mtb routes.

Camping Zonnekamp

Al nieuwsgierig geworden naar het mooie Appelscha? En op zoek naar een verblijf plek? Camping Zonnekamp ligt niet ver van Appelscha af. Camping Zonnekamp is een rustige gezellig familie camping midden in het mooie Drents Friese Wold. De camping beschikt verschillende verhuur chalets en mooie toeristische kampeerplekken, die geschikt zijn voor caravan tent of camper. Op de camping kan je gebruik maken van de twee mooie moderne verwarmde sanitair paviljoens. Kom naar Camping Zonnekamp en ontdek het mooie Appelscha en de omliggende dorpen.

Historie Appelscha Camping Zonnekamp
Bosbergtoren Appelscha