Chalet Oude Willem

Kamperen in het mooie Drenthe

Chalet Oude Willem | Er even lekker tussen uit in de buurt van Oude Willem.
Welkom op camping Zonnekamp in Zorgvlied op steenworp vanaf Oude Willem.

Zorgvlied is een betoverend stukje Nederland,  Wij liggen met de camping uniek gelegen, midden in het prachtige Drents-Friese Wold, Camping Zonnekamp biedt een oase van rust, omgeven door de verschillende soorten bossen, uitgestrekte heidevelden en schilderachtige landschappen. Dit afgelegen juweeltje is een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers en iedereen die op zoek is naar een ontsnapping aan de hectiek van het dagelijks leven. Na de camping gaat de verharde weg over in zandpad waardoor er maar weinig tot geen verkeer langs tijd.

Chalet huren Oude Willem

Voor wie op zoek is naar een comfortabel verblijf, bieden we vier moderne chalets te huur aan. Twee van deze chalets staan op onze toeristische velden, waardoor ze perfect zijn voor gasten die graag hun eigen kampeermiddel meebrengen, zoals een caravan, tent of camper. Zo kun je samen kamperen terwijl je toch geniet van je eigen plekje en privacy. De andere twee chalets bevinden zich tussen de jaarplaatsen, waarvan één zelfs beschikt over een sauna voor extra ontspanning. Alle vier de chalets zijn strategisch geplaatst, zodat je een prachtig uitzicht hebt over het veld en optimaal kunt genieten van de natuur om je heen.

Bezigheden en Bezienswaardigheden

Vanaf de camping fiets en wandel je zo het prachtige nationale park het Drents Friese Wold in. Verken de kronkelende paden die door dichte bossen slingeren, ontdek de verstilde schoonheid van uitgestrekte heidevelden en bewonder de diversiteit aan flora en fauna die dit gebied thuis noemen. Even voor een uurtje of een heerlijke dagtocht. Via het Drents Friese Wold kan je op bezoek van één mooie buurt dorpjes zoals: Diever, Wateren, Elsloo, Oude Willem, Dwingeloo, Boijl, Vledder of Frederiksoord. Mocht je dan toch in Frederiksoord zijn, neem dan een kijkje in de proefkolonie.  Ondekt hier wat Generaal Johannes van de Bosch voor ons en onze huidige verzorgingsstaat heeft betekend.

Voor de meer avontuurlijk ingestelde bezoekers biedt de omgeving van Chalet Oude Willem ook tal van mogelijkheden voor activiteiten zoals mountainbiken, paardrijden, wild spotten. In de wintermaanden verandert het landschap in een sprookjesachtig winterwonderland, waar bezoekers kunnen genieten van activiteiten zoals heerlijk winteraandelen, schaatsen op de visven.

Eetcafé ’t Boskefé Kobus

’t Na een dag vol avontuur kunnen jullie je terugtrekken in het comfort van hun gezellige chalet of  heerlijk komen genieten van de gastvrijheid en een heerlijk diner bij ’t Boskefe Kobus. ’t Boskefé Kobus ligt aan de voorkant van de camping en is een gezellig eetcafé  met een warme sfeer en een modern tintje.

Bij ’t Boskefé Kobus kunt u terecht voor een kopje koffie of thee met daarbij een heerlijk stukje gebak of een warme wafel met kersen en slagroom. Ook serveren wij lunch vanaf 12:00 tot 15:00 uur.  Alle broodjes worden ’s morgens vers voor uw afgebakken.  Of het nu gaat voor de uitsmijter, broodje zadelpijn (broodje carpaccio) of de boomstammetjes (2 kroketen met plakken brood).
Voor diner kunt bij ons terecht vanaf 17:00 uur. Wij serveren verschillende heerlijke plate’s.

Kom genieten van onze prachtige camping en unieke locatie.

Kortom, Camping Zonnekamp vlak bij Oude Willem is veel meer dan alleen een vakantiebestemming – het is een toevluchtsoord voor de ziel, een plek waar de tijd lijkt stil te staan en de natuur heerst. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten in de buitenlucht of gewoon wilt ontspannen en genieten van de rust en stilte.  Kom genieten in één van onze moderne chaletjes. Dompel jezelf onder in de natuurlijke schoonheid van het Drents-Friese Wold en laat camping Zonnekamp je hart veroveren met zijn onmiskenbare charme en gastvrijheid.

Chalet huren Camping Zonnekamp, Drenthe, Zorgvlied
C084 Chalet huren in Drenthe, Camping Zonnkamp, Zorgvlied
't Boskefé Kobus, Camping Zonnekamp
Chalet huren, Camping Zonnekamp, Zorgvlied, Drenthe
Wandelen met de honden over de hei Camping Zonnekamp