Camping Appelscha

Camping Appelscha

Camping Zonnekamp is een rustige familie camping, ongeveer zo’n 10 km van Appelscha. Wij zijn met onze camping gelegen midden in het mooie nationale park het Drents Friese Wold. Vanaf de camping kan zo de natuur in trekken of dat dan op de fiets of te voet is, dat maakt niet uit. Gewoon even voor een uurtje of een dagtocht. De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Vanaf de camping kunt u niet alleen het Drents Friese Wold ontdekken maar ook de omliggende natuurgebieden zoals het Aekingerzand, Dwingelooerveld en het berk en heuvel gebied.

Verdeling

Onze camping is onderverdeeld in toeristische-, seizoen– en jaarplaatsen en heeft moderne sanitaire voorzieningen, die zijn afgestemd op de wensen van de kampeerder.  De camping beschikt over 41 toeristische kampeerplaatsen op vijf goed onderhouden velden van verschillende formaten die door middel van bossingels zijn gescheiden. Zo kunt u kiezen voor een plek met meer of juist minder kampeerders om u heen.

De toeristische- en seizoenplaatsen zijn gescheiden van de jaarplaatsen.

Verhuur chalets

We beschikken op camping Zonnekamp ook over vier moderne 4-persoons chalets. Drie Veranda-chalets en een Sauna-chalet met vlonder-terras. Alle chalets zijn dwars geplaatst waardoor u een mooi uitzicht heeft over het kampeerveld. De Veranda-terrassen zijn deels overdekt en maakt het mogelijk om zelfs bij felle zon of regen lekker buiten te zitten. Ook ’s avonds blijft het langer aangenaam om buiten op uw eigen terras te zitten. Bij de sauna-chalet staat een grote parasol, die vrijwel voor hetzelfde effect zorgt als een veranda.

Historie van Appelscha

Het mooie dorpje heeft ongeveer zo’n 45000 inwoners en een rijke geschiedenis.

In eeuwenoude documenten blijkt dat Appelscha vroeger eerst Appels werd genoemd.  Later is scha eraan toegevoegd, wat een verwijzing is naar het bos. Ongeveer rond 1450 werden er dijken aangelegd om het dorp te beschermen tegen het oprukkende moeras. Ongeveer 200 jaar later werd het dorp bedreigt door het oprukkende zand en hebben ze hiervoor is in 1881 het bos geplant om het zand tegen te houden. Tot er met aan de dag van vandaag hebben wij nog plezier van dit bos.

Het Nationaal park het Drents Friese Wold een prachtig gebied voor echte natuurliefhebbers. Het één op na het grootste aan een gesloten natuurgebied met meertjes heide en zandverstuivingen die elkaar afwisselen. Het leuke bezoekerscentrum ‘Terwischa’. Met een goede parkeergelegenheid. Dit is een goed startpunt voor veel fiets en wandel ruiterroutes maar ook mtb-routes.

Appelscha Camping Zonnekamp
Camping Appelscha Camping Zonnekamp
Chalet Camping Zonnekamp
Camperplaats Elsloo Camping Zonnekamp