Rustige camping
In Drenthe

Op zoek naar de rust?

Even er tussen uit en op zoek naar een rustige camping in Drenthe? Dan zit je bij Camping Zonnekamp goed. Wij liggen met de camping net buiten het kleine plaatjes Zorgvlied, midden in het Nationale Park het Drents Friese Wold.

De camping ligt niet alleen net buiten het dorp Zorgvlied. maar ligt ook nog aan een klinkerweggetje die net na de camping overgaat in zandweg waardoor er weinig verkeer langs rijd. Mede hierdoor kan je heerlijk genieten van de rust, natuur en het mooie gezang van de vogels. Oftewel camping zonnekamp is een rustige camping in Drenthe in het Drents Friese Wold.

Het dorpje Zorgvlied is een klein dorpje met ongeveer zo’n 250 inwoners. Zorgvlied is dan misschien wel een klein dorpje maar met een grote historie, wil je meer weten over de historie van Zorgvlied, dan kan je terecht bij de receptie voor een boekje met een historie van Zorgvlied, Historische wandeling door Zorgvlied. Lekker rustige wandelen door het mooie dorpje.

Maatschappij van Weldadigheid

Ook het de Maatschappij van Weldadigheid is hier hier in de buurt. Ga naar de proefkolonie in Frederiksoord en ontdek hoe Johannes van den Bosch een begin heeft gelegd aan onze huidige verzorgingsstaat.
Het is 1818 en Nederland ‘staat in brand’. Napoleon heeft ons land als ‘Koninkrijk der Armen’ achtergelaten. De sociaal bewogen generaal Johannes van den Bosch komt als redder in nood met een ambitieus plan om de armoede in ons land te bestrijden door de stichting van landbouwkoloniën.

Even helemaal niks

De meesten gasten die bij ons komen, zijn echte rust zoekers. Ze komen voor heerlijk te fietsen of te wandelen in het mooie nationale park het Drents Friese Wold. De rust en natuur staat voorop. Camping Zonnekamp is een rustige camping in Drenthe. Zowel de omgeving als de camping zelf is heerlijk rustig,  we liggen niet langs een drukke weg maar langs een zandpad.

Drents Friese wold Camping Zonnekamp
Fietsen en wandelen in de Drentse natuur