Vakantie in Drenthe

Waarom vakantie in Drenthe?

Drenthe is de dunst bevolkte provincie van Nederland en heeft zijn landelijke karakter weten te behouden. Plaatsen met een stedelijk karakter zijn er amper en het merendeel van de bevolking woont in de dorpen op het platteland. Ideaal dus voor even te genieten van de rust en de natuur! Ideaal voor een rustige vakantie in Drenthe!

Drenthe is de mooiste provincie van Nederland !!! Drenthe heeft het op een na grootste natuur gebied van Nederland, namelijk het Nationaal park het Drents Friese Wold. Het Drents Friese Wold heeft 61000 ha aan een gesloten natuur, Alleen de Veluwe is groter!

Wat heeft Drenthe te bieden?

Drenthe heeft veel verschillende soorten natuur te bieden. Hei, zandverstuivingen, verschillende soorten bos, open velden. Camping Zonnekamp ligt midden in het Drents Friese Wold waardoor je ideaal vanaf de camping kan starten met een heerlijk fiets of wandeltochtje. Even een uurtje er op uit of toch een dagtocht? Het kan allemaal. We liggen niet alleen midden in het Drents Friese Wold maar we liggen ook aan het knooppunten netwerk voor fietsers. Het knooppunt voor wandelaars is vol in ontwikkeling

In Drenthe kun je niet alleen heerlijk genieten van de natuur en rust maar ook naar de mooie liederen  van de vogeltjes. Ook zijn er veel mooie bezienswaardigheden, museums en ja ook hunebedden te bezoeken in Drenthe. Want hunebedden zijn toch echt wel typisch Drenthe.

Drenthe Hunebed. Camping Zonnekamp
kamperen Drenthe Zonnekamp
Camperplaats Elsloo Camping Zonnekamp

Waarom Camping Zonnekamp?

Op vakantie in Drenthe, maar waarom dat camping Zonnekamp?  Camping Zonnekamp is een rustige familiecamping en heeft diverse mogelijkheden om te kamperen. Of dat nu is met een tent, caravan of camper. Een jaarplaats waar je het hele jaar welkom bent,(permanente bewoning staan wij niet toe) wel onder jou manier van kamperen. De toeristische velden liggen gescheiden van de jaarplaatsen waardoor iedereen op zijn eigen manier kan kamperen.

Camping Zonnekamp beschik over twee moderne sanitair paviljoens. Deze sanitair paviljoens zijn verwarmd. Het grootste sanitair paviljoen is centraal gelegen op het toeristische deel van de camping en is voor alle kampeerders snel en goed bereikbaar. Hier vindt u naast de gewone en afgesloten wasgelegenheid een babyroom, gezinsdouche en kindersanitair.
In het centrale gedeelte zijn afwas- en groentewasplaatsen en de grote lichtkoepel op het dak geeft in deze ruimte prachtig daglicht. Bij dit paviljoen vindt u tevens in een aparte ruimte aan de buitenzijde de stortplaats voor het chemisch toilet.

Het andere sanitair, het kleine sanitair paviljoen, ligt bij de speeltuin en de jaarplaatsen hier kan je gebruik maken van de sanitaire voorzieningen en de douche. Voor de afwas en het lege van het chemisch toilet is alleen het grote sanitair geschikt. Het kleine sanitair is ook in de winter geopend.

Ben je nieuwsgierig geworden naar een vakantie in Drenthe? Kom dan eens naar camping Zonnekamp en geniet van de rust en natuur.