Wandelvakantie Drenthe

Op wandelvakantie naar of in Drenthe?

Kom dan eens langs bij camping Zonnekamp. Wij liggen camping Zonnekamp midden in het Nationaal Park het Drents Friese Wold. Wat ons zeer geschikt maakt voor een heerlijke wandelvakantie.

Het Drents Friese Wold is het op een na grootste aan een gesloten natuur gebied van Nederland. Alleen de Veluwe is groter. Vanaf de camping wandel je zo het bos in voor uren lang wandelplezier. In het Drents Friese Wold zijn verschillende mooie wandelroutes uitgestippeld voor je. Eén van de bekendste wandelroutes is de paarse paaltjes route van ongeveer 8 km lang. Met deze route loop je dwars door de afwisselend natuur en kom je langs de uitkijktoren Op de Doldersummerhei met een prachtig uitzicht. Maar ook de oranje paaltjes route is prachtig!

Het fietsknooppunten netwerk is bij velen al wel bekend. Nu word er hier in de buurt ook hard gewerkt aan een wandelknooppunten netwerk. Hierdoor kan je net als met de fiets makkelijk je eigenroute uitstippelen.

Tijdens je wandelvakantie heerlijk verblijven in een comfortabele chalet misschien wel eentje met sauna voor de ontspanning of toch gewoon heerlijk op een toeristische kampeerplek met een caravan of tent of misschien wel een camper. Het kan allemaal bij ons op camping Zonnekamp.

“t Boskefé Kobus

Camping Zonnekamp heeft aan de voorkant, een gezellig eetcafé met terras: ’t Boskefé Kobus . Hier ervaart u nog de gemoedelijke sfeer van vroeger, maar wel met een moderne twist. ’s Ochtends kunt u hier vanaf tien uur terecht voor een krantje of ‘veur ’n happien en ’n draankien’. Op het royale terras kunt u heerlijk zitten en genieten van de zon, de langskomende fietsers, wandelaars, ruiters en huifkarren. Het terras is direct gelegen aan een prachtige fiets-, wandel- en ruiterroute door het Nationaal Park het Drents Friese Wold.

En heb je intussen al zin in een heerlijke wandelvakantie in Drenthe?

Chalet huren meivakantie Drenthe Camping Zonnekamp
Rustige camping Drenthe, Camping Zonnekamp
Camperplaats Elsloo Camping Zonnekamp