Kamperen in
Drenthe

Kamperen in Drenthe – Waarom naar Drenthe? Drenthe doet wat met je!

Camping Zonnekamp ligt aan een bosrand, net buiten het kleine dorpje Zorgvlied in het prachtige Nationale Park Drents Friese Wold. In deze rustige, typische Drentse omgeving worden heidevelden, zandverstuivingen, veengronden en bossen op schilderachtige wijze afgewisseld door mooie vennetjes en beekjes.

Camping Zonnekamp is het startpunt van diverse gevarieerder fiets- en wandeltochten door de omgeving niet alleen door het Drents Friese Wold maar ook door ander natuurgebieden om ons heen zoals o.a. : Berk en Heuvel gebied,  Doldersummerveld, Dwingelderveld. Mogelijkheden zijn hier haast eindeloos. Je eigen route uitstippelen kan heel gemakkelijk doormiddel van het knooppuntennetwerk.

Chalet huren meivakantie Drenthe Camping Zonnekamp
Tentjes Losse velden
Camperplaats Diever Camping Zonnekamp

Onderverdeling kampeerplaatsen

De camping is onderverdeeld in toeristische, seizoen– en jaarplaatsen en heeft moderne sanitaire voorzieningen, die zijn afgestemd op de wensen van de kampeerder.  De camping beschikt over 41 toeristische kampeerplaatsen op vijf goed onderhouden velden van verschillende formaten die geschikt zijn voor caravan, camper maar ook voor een tent.  Doormiddel van bossingels zijn de velden gescheiden. Zo kunt u kiezen voor een plek met meer of juist minder kampeerders om u heen.

De toeristische- en seizoenplaatsen zijn gescheiden van de jaarplaatsen.

Chalet

Heeft u geen eigen kampeermiddel, maar wilt toch genieten van het camping leven? Huur dan een van de comfortabele chalets. Twee van deze chalets staan op de toeristische velden waardoor dit een mogelijkheid bied om eventueel met een groep te gaan kamperen, eventueel in combinatie met de recreatiezaal. De andere twee chalets staan tussen onze jaarplaatsen, één van de chalets bevind zich dicht bij de centrale speeltuin waardoor deze ideaal is met kinderen. De andere chalet ligt meer achterop de camping en is zelfs voorzien van een sauna en zonnehemel! Om helemaal tot rust te komen.

Camperplaats Elsloo Camping Zonnekamp
Luchtfoto Camping Zonnenkamp

’t Boskefé Kobus

Camping Zonnekamp heeft een gezellig eetcafé met terras: ’t Boskefé Kobus . Hier ervaart u nog de gemoedelijke sfeer van vroeger, maar wel met een moderne twist. ’s Ochtends kunt u hier vanaf tien uur terecht voor een krantje of ‘veur ’n happien en ’n draankien’. Op het royale terras kunt u heerlijk zitten en genieten van de zon, de langskomende fietsers, wandelaars, ruiters en huifkarren.

En houd u van een kaartje leggen of gooit u graag een hengeltje uit, ook dan is camping Zonnekamp de vakantie bij uitstek. Tijdens het hoogseizoen organiseren we samen met het recreatieteam tal van leuke activiteiten voor zowel voor de jeugd van nu als voor  de jeugd van vroeger.

Camping Zonnekamp geeft je alle ruimte om te genieten en ben je aan het juiste adres voor een heerlijke……………. wat zeg ik? Voor een stralende vakantie!

Camping Zonnekamp, de vakantieplek, bij uitstek!