Winterkamperen in Friesland

Winterkamperen in Friesland

Winterkamperen in Friesland lukt bij ons net niet. Wij liggen met onze camping net 200 meter over de grens van Friesland in de provincie Drenthe. Wel ligt camping Zonnekamp aan een hele rustige weg. Net na de camping gaat de klinkerweg over in zandpad waardoor er haast geen verkeer langs camping komt en u heerlijk kunt genieten van de rust van het nationale park het Drents Friese Wold.

Camping Zonnekamp is een van de weinige campings waar u in de winter terecht kunt voor een weekendje, een week of wie weet wel wat langer kamperen. Het is dan niet helemaal winterkamperen in Friesland maar u kunt bij ons wel genieten van het mooie winterwonderland.

Sanitair

In het winterseizoen is alleen het kleine sanitair geopend. Het sanitair is verwarmd en u kunt hier gebruik maken van de toiletten, douches maar er is ook wastafels met warm water. Hier kunt u ook uw water voor bij de kampeerplaats halen. In de winterperiode is er geen afwasplaats, deze kunt u in uw eigen caravan, camper doen.
Het chemisch toilet kunt u bij het grote sanitair paviljoen legen.

Even helemaal niks

Heerlijk genieten van Drenthe met haar mooie winterwonderland. Het Drents Friese Wold heeft in de winter geheel haar eigen mystieke sfeer. Heerlijk rustig en betoverend tegelijk!

In de winter is het Drents Friese Wold één groot stiltegebied en kunt u optimaal genieten van de natuur. Door haar verschillende structuren zoals hei, bossen en open velden is het Drents Friese Wold erg afwisselend en bent u niet snel verveeld. Door de veel verschillende structuren zijn er ook veel verschillende dieren in het bos aanwezig en met een beetje geluk krijgt u deze te zien tijdens u wandeling of fietstocht door het mooie winterwonderland.

Het is lastig om het goed te omschrijven, eigenlijk is het iets wat u zelf moet ervaren hoe prachtig de natuur ook in de winter is. Hoe betoverend de stilte wel niet is.  Kom kamperen in de winter en ervaar de rust in het mooie winterwonderland!

Rooibosje in de sneeuw in Drenthe Camping Zonnekamp
Kamperen in Drenthe
Winterkamperen Friesland Camping Zonnekamp