Historie

Hoe is het allemaal begonnen?

Welnu, in 1951 kocht familie Reinbergen op dit adres een oud boerderijtje.

In 1956 vroeg een groep padvinders of ze op het land hun tenten mochten opzetten. Een deel van de schuur werd kampeerboerderij. Toen in de jaren zestig het fietspadennet in Drenthe werd aangelegd en de toeristen het kamperen ontdekten, werd besloten om het boerenbedrijf langzaam te veranderen in een camping.

Intussen werden Kobus en Bets in 1960 verblijd met de geboorte van Carolien en in 1966 met  de geboorte van Cornelis. In datzelfde jaar werd de kantine gebouwd. In 1973 werd de laatste koe verkocht en in 1980 werd ook het laatste land als camping ingericht. De kantine werd zowel door campinggasten als door jongelui uit de omgeving goed bezocht. Het was een gezellige tijd.

Kubus en Bets Reinbergen
Hoe het begon Camping Zonnekamp
Kobus Reinbergen in 'T Boskefé Kobus
Camperplaats Elsloo Camping Zonnekamp

In de volksmond ging men altijd naar Kobus.

Hoewel Kobus al vanaf 1987 niet meer achter de tap staat zei men nog steeds: “We gaan naar Kobus”. In 2009 , na een grondige aanpak van het terras, hebben we de kantine een naam gegeven. En wat is er dan toepasselijker dan ……… ’t Boskefé Kobus

Overnames
In 1987 namen Carolien en Cornelis het stokje over van hun ouders.  Samen met hun partners, Sander en Janny en nog met hulp van pa en ma gingen ze de camping met horeca verder ontwikkelen. In 1993 heeft Sander een stapje terug gedaan en werd de broer van Janny, Simon-Jan, die net van school kwam in dienst genomen. Na een jaar of vijf werd deze functie overgenomen door Mark, die ruim 20 jaar bij ons heeft gewerkt. Elroy heeft de baan overgenomenen komt ons nu versterken. In 2007 heeft Carolien ervoor gekozen om het stokje aan Cornelis en Janny over te dragen. Gelukkig is ze niet geheel van het toneel verdwenen en werkt ze nog steeds bij ons. Samen met Janny verzorgd ze veelal de lunch en diner en is ze ook wel op de receptie te vinden.