Over ons

Cornelis

Cornelis is in 1966 geboren op dit adres en is dus eigenlijk nooit verhuist. Hij groeide op de boerderij op, die steeds meer camping werd. Cornelis ging in Wateren naar de lagere school. In Diever heeft hij het eerste jaar van de MAVO gedaan. Dit was absoluut geen succes,  techniek was waar hij interesse in had en dus ging hij het volgende schooljaar naar Wolvega, naar de LTS. Alhoewel school niet echt zijn ding was, paste deze opleiding beter in zijn straatje en heeft hij deze met een diploma afgerond.

In de weekenden en vakanties werkte hij bij een boer in de omgeving en hielp mee op de camping, o.a. grasmaaien en disco’s draaien. Cornelis kreeg inmiddels ook interesse in de meisjes en na wat verkeringen, kwam Janny bij hem in beeld,  zij stond met haar ouders al een paar jaar op de camping en zo liet hij achteraf weten zou zij wel leuk zijn voor een zomer. Het is een hele lange zomer geworden.

Na zijn schooltijd ging hij een korte periode bij een garage aan de slag en heeft hij als taxichauffeur gewerkt en werkte tevens mee op de camping. De camping is voor Cornelis altijd zijn toekomst geweest. Toen zijn ouders dan ook aangaven met de camping te willen stoppen, heeft hij goede gesprekken gevoerd met zijn zus Carolien en hebben ze besloten om de camping van pa en ma over te nemen en deze samen met hun partners voort te zetten.

Cornelis Reinbergen Vroeger.
Janny Reinbergen de Wagt vroeger

En nu Janny,

Janny is ook in 1966 geboren in Leeuwarden, hier heeft zij haar 1e levensjaar met haar ouders bij haar opa en oma ingewoond. Daarna verhuisde ze met haar ouders naar Goutum waar ze hun intrek namen in een woonark. Toen Janny 5 jaar was verhuisden ze naar een echt huis in Warga, hier is ze naar de kleuterschool en basisschool gegaan. In 1972 is ze grote zus van haar broertje Simon-Jan geworden.

Na de lagere school ging ze naar de MAVO eerst in Leeuwarden, maar na weer een verhuizing naar Oostermeer, werd de MAVO in Burgum bezocht. Na de Mavo heeft Janny een modevakopleiding in Leeuwarden gevolgd en met 2 diploma’s afgesloten.

Inmiddels stond ze vanaf 1976, samen met haar ouders en broertje op een jaarplaats op camping Zonnekamp, waar ze na een paar jaar verkering kreeg met de zoon van de campingeigenaar, waar ze nu alweer meer dan 35 jaar gelukkig mee is. Samen zijn ze de trotse ouders van 2 kinderen en een kleinzoon. Marjolein, de dochter is mama en werkt inmiddels ook in het bedrijf mee en Daniel, hun zoon verricht ook naast zijn baan de nodige hand en spandiensten op de camping.

Samen een camping runnen, doen we graag. Maar lekker met vakantie, echt even tijd voor elkaar hebben, vinden we ook heerlijk!

Soms in een huisje, een andere keer in een hotel, maar favoriet is toch het kamperen. Onze ervaring is dat niets zoveel vrijheid geeft als kamperen.

Al in onze kinderjaren gingen we met onze ouders kamperen. Cornelis ging met zijn ouders en zus met de Paradiso, een caravan waarvan je het dak op kon klappen naar de Veluwe te kamperen.

Janny kampeerde van jongs af aan met haar ouders op diverse campings in binnen- en buitenland en ja, ook op camping Zonnekamp. En later toen de vonk was overgesprongen en we verkering kregen, gingen we samen eerst met de tent van Janny haar opa en oma kamperen en wat later met onze kinderen Marjolein en Daniel in de toercaravan van Cornelis zijn ouders. Tegenwoordig, nu de jeugd al in de twintig is, kamperen we als we de kans krijgen, weer lekker met z’n tweeën in onze eigen toercaravan.

BBQ heerlijk genieten in Drenthe
Over ons, Janny en Cornelis

Kamperen betekent voor ons de luxe van vrijheid, genieten van rust, eenvoud en samen zijn.

Onze ervaring is dat dit voor veel van onze kampeerders ook het geval is.
De kampeerders van nu vinden bij ons niet alle nieuwe snufjes op het gebied van kamperen, maar we doen wel ons best om het de kampeerders van vandaag de dag het naar de zin te maken.
En dit kunnen we natuurlijk niet alleen, maar samen met Carolien, Elroy, Marjolein en hand- en spandiensten van Daniel en alle andere medewerkers van camping Zonnekamp komen we een heel eind.