Camping Drenthe

Camping Drenthe: Een Oase van Natuur en Geschiedenis

Camping Drenthe | In het schilderachtige landschap van Drenthe, verscholen tussen weelderige bossen en uitgestrekte velden, ligt Camping Zonnekamp, een idyllische bestemming voor toeristisch kamperen met caravan, camper, tent of vouwwagen. Deze camping, gelegen te midden van de natuurlijke pracht van het Drents Friese Wold, biedt niet alleen een ontspannen toevluchtsoord, maar ook een rijke historische omgeving.

Kamperen te midden van Natuurpracht

Camping Zonnekamp verwelkomt reizigers met open armen, ongeacht hun voorkeur voor accommodatie. Of je nu de voorkeur geeft aan het comfort van een caravan, de vrijheid van een camper, de eenvoud van een tent of de knusheid van een vouwwagen, de camping biedt ruime plaatsen te midden van groene weiden en onder het schaduwrijke bladerdak van de Drentse bossen.

Voor degenen die streven naar comfort en hygiëne, biedt de camping twee moderne sanitair paviljoens. Deze faciliteiten zijn uitgerust met alle gemakken die kampeerders nodig hebben om hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, van warme douches tot goed onderhouden toiletten.

Seizoensplaatsen voor Langdurig Genieten

Voor de kampeerliefhebbers die het hele seizoen willen genieten van de rust en natuur van Drenthe, biedt Camping Zonnekamp seizoensplaatsen. Hier kunnen gasten hun eigen stukje paradijs creëren, een thuis weg van huis te midden van de natuurlijke pracht van de omgeving.

Culinaire Verwennerij in ’t Boskefé Kobus

Na een dag vol avontuur in de natuur is er niets zo heerlijk als ontspannen en genieten van heerlijke maaltijden. ’t Boskefé Kobus, het eigen eetcafé van de camping, nodigt gasten uit om te proeven van onze heerlijke gerechten in een gezellige en informele sfeer.

Van een kopje koffie / thee met wat lekkers tot een smakelijke lunch, ’t Boskefé Kobus serveert elke dag verse lekkernijen. De geur van vers afgebakken broodjes vult de lucht, waardoor gasten kunnen genieten van een heerlijke lunch te midden van de natuurlijke pracht van Drenthe. De menukaart biedt verschillende soorten Plate’s, waarmee de smaakpapillen van elke gast worden verwend.

Na een dag vol activiteiten in de omgeving van Zorgvlied, is er niets beters dan ontspannen met een verfrissend drankje en een smakelijke bite. ’t Boskefé Kobus nodigt gasten uit om te borrelen en te genieten van de gezelligheid van een goed gesprek in een sfeervolle ambiance.

Verkenning van Het Drents Friese Wold

Camping Zonnekamp biedt niet alleen een comfortabele uitvalsbasis voor kampeerders, maar opent ook de deur naar het prachtige Park het Drents Friese Wold. Dit natuurgebied, dat bekend staat om zijn diversiteit, omvat dichte bossen, open velden en is het op één na grootste aaneengesloten natuurlijke gebied van Nederland.

Binnen de grenzen van het Drents Friese Wold kunnen kampeerders genieten van wandel- en fietspaden die hen door betoverende landschappen leiden. De natuurlijke schoonheid van dit gebied is werkelijk adembenemend, met flora en fauna die zich uitstrekken zover het oog reikt.

De Maatschappij van Weldadigheid: Een Duik in de Geschiedenis

Naast de natuurlijke pracht heeft de omgeving van Camping Zonnekamp een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Maatschappij van Weldadigheid. Deze historische instelling, opgericht in de 19e eeuw, speelde een belangrijke rol in de sociale geschiedenis van Nederland.

Terwijl je geniet van de rust en sereniteit van Zorgvlied, kun je de rijke geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid ontdekken door de nabijgelegen bezienswaardigheden te verkennen. Musea, historische gebouwen en interpretatieve centra bieden inzicht in dit opmerkelijke tijdperk en de impact ervan op de regio.

Kortom, Camping Zonnekamp in Drenthe is niet alleen een uitnodigende plek voor toeristisch kamperen, maar ook een poort naar de natuurlijke pracht en geschiedenis van de regio. Met comfortabele accommodaties, culinaire hoogstandjes en een overvloed aan activiteiten en bezienswaardigheden, is deze camping de perfecte bestemming voor reizigers die een harmonieuze balans zoeken tussen ontspanning, avontuur en culturele ontdekkingen.

Kamperen Drenthe
Camping Drenthe
Camping Zonnekamp entree
't Boskefé Kobus