Kolonie Erfgoed Week Arrangement

Kolonie Erfgoed Week Arrangement

Camping Zonnekamp: Uw Vakantiebestemming in het Hart van Historisch Drenthe

 

 

 

Kolonie Erfgoed Week Arrangement

Welkom bij Camping Zonnekamp, een gezellige, gastvrije camping gelegen net buiten het kleine dorpje Zorgvlied, omgeven door de prachtige natuur van het Drents Friese Wold. Of u nu een natuurliefhebber, een geschiedenis-fan of een fietsenthousiast bent, Camping Zonnekamp biedt een onvergetelijke vakantie-ervaring voor iedereen. Ontdek de unieke geschiedenis van onze regio, geniet van adembenemende fiets- en wandelroutes en ervaar de rijke cultuur en gastvrijheid van het Drentse land.

Hoe het begon Camping ZonnekampDe Ontstaansgeschiedenis van Camping Zonnekamp

Welnu, in 1951 kocht familie Reinbergen op dit adres een oud boerderijtje.

In 1956 vroeg een groep padvinders of ze op het land hun tenten mochten opzetten. Een deel van de schuur werd kampeerboerderij. Toen in de jaren zestig het fietspadennet in Drenthe werd aangelegd en de toeristen het kamperen ontdekten, werd besloten om het boerenbedrijf langzaam te veranderen in een camping. Door de prachtige locatie van de camping is het al vanaf het begin een perfecte locatie om te starten met de fiets en wandeltochten.

Het Ontstaan van de Koloniën van Weldadigheid

De Koloniën van Weldadigheid werden in de 19e eeuw opgericht door generaal Johannes van den Bosch. Het doel was om armoede te bestrijden door arme stedelingen uit Nederland en België naar plattelandskoloniën te verplaatsen, waar zij door middel van landbouw en veeteelt een nieuw bestaan konden opbouwen. Deze vooruitstrevende sociale experimenten legden de basis voor het huidige zorgstelsel in Nederland. De koloniën, waaronder Frederiksoord, Wilhelminaoord en Veenhuizen, zijn tegenwoordig erkend als UNESCO Werelderfgoed en getuigen van een uniek stukje geschiedenis.

Museum de Proefkolonie in FrederiksoordMuseum De Proefkolonie Frederiksoord

Museum de Proefkolonie, gelegen in Frederiksoord, biedt een fascinerende inkijk in de geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid. Bezoekers kunnen interactieve tentoonstellingen en historische objecten verkennen die het verhaal vertellen van de duizenden mensen die in deze koloniën een nieuw leven begonnen. Het museum organiseert ook educatieve programma’s en rondleidingen die zowel jong als oud aanspreken, waardoor het een perfecte bestemming is voor een dagje uit.

Fietsen en Wandelen in het Drents Friese Wold

Het Drents Friese Wold is een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland en biedt talloze mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten. Met meer dan 130 kilometer aan fietspaden en diverse goed gemarkeerde wandelroutes kunnen bezoekers genieten van de rust en schoonheid van dit geweldige landschap. Bossen, heidevelden, vennen en zandverstuivingen wisselen elkaar af en zorgen voor een gevarieerde en adembenemende omgeving. Of u nu een doorgewinterde wandelaar of een recreatieve fietser bent, het Drents Friese Wold heeft voor ieder wat wils.

 

Verwenweek, Camping Zonnekamp, Drenthe, 't Boskefé Kobus’t Boskefé Kobus

Aan de voorkant van de camping vindt u ’t Boskefé Kobus. Hier kunt u terecht voor een kopje koffie/thee met daarbij wat lekkers. Ook lunchen is hier mogelijk. Al het brood wordt dagelijks vers afgebakken. Zowel voor de uitsmijter, Klapband (omelet) als voor de Zadelpijn (broodje Carpaccio) en Broodje Gezond.

Gezellig borrelen met vrienden, familie, collega’s of je partner? Neem plaats op ons royale terras lekker in de zon of toch liever onder de overkapping met zonwering. Kies je als borrel een speciaal biertje, wijntje of misschien wel een milkshake of gewoon een heerlijke thee van onze theekaart.
Nog wat lekkers bij de borrel? Wordt het Nacho’s, een bitterballetje of de borrelplank XXL ? Keuze genoeg!

S’avonds na een heerlijke fiets/wandeltocht of een dagje relaxen geen zin meer om te koken? Geen probleem, dan doen wij dat toch voor jullie. Op onze uitgebreide kaart staat voor ieder wat wils. Vooraf beginnen met een soepje, van alles een beetje (Een proeverijtje van voorgerechten) of misschien wel de Drentse uitbarsting (Pasteitje met Champignon Ragout) of toch de Drentse Weelde (Carpaccio van de Achtermuis). Ook bij de hoofdgerechten hebben we meer dan genoeg keus. Zo kun je kiezen uit: De Ribbetjes van de Kolonië (Spareribs), Oer de Tjonger (Gegrilde Zalmfilet), Hunebed van Zorgvlied (Varkenshaas medaillonnetjes met Champignonsaus), Of kies je toch voor de Boswachter (Elke week een wisselend gerecht).

Sluit af met één van heerlijke coups ijs gemaakt met softijs. Geen ijsliefhebber? Sluit dan af met het verrassende kopje koffie of het verrassende potje thee.

Kolonie Erfgoed Week Arrangement

Voor een unieke en onvergetelijke vakantie bieden wij het Kolonie Erfgoed Week Arrangement aan.
Dit arrangement omvat:

– Een verblijf van een week in een comfortabel chalet of een ruime kampeerplaats
– 2 kaartjes voor Museum de Proefkolonie in Frederiksoord
– De wandelroute “Historisch wandelen in en om Zorgvlied” (ongeveer 5 km)
– Een voucher voor een Borrel & Bites bij ’t Boskefé Kobus
– Eén Wifi code voor toegang tot het internet
– Ons eigen “illegaal” gestookte likorette ’t Zorgvliedje

Beleef een week vol historie, natuur en ontspanning met ons speciale arrangement en ontdek de rijke cultuur en adembenemende landschappen van de Koloniën van Weldadigheid en het Drents Friese Wold.

Boek Nu Uw Vakantie bij Camping Zonnekamp!

Kom en ervaar de gastvrijheid en schoonheid van Camping Zonnekamp. Boek vandaag nog uw verblijf en geniet van een onvergetelijke vakantie in het hart van historisch Drenthe. Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen!